Камерън: Искаме добре укрепени собствени граници, не Шенген

Камерън: Искаме добре укрепени собствени граници, не Шенген
A A+ A++ A

Британският премиер Дейвид Камерън приветства търговските отношения в рамките на общността и общата работа в сигурността, но е твърдо против влизането на страната му в еврозоната и в Шенген.

„Ние ще запазим нашите собствени граници и ще ги укрепим”, заяви британският премиер, цитиран от пресофиса си след разговорите с германския канцлер Ангела Меркел в Бавария.

В същото време в Берлин,  на съвместна пресконференция с премиера на Румъния Дачиан Чолош, Меркел  посочи, че Европа се нуждае от Шенген, но системата може да функционира само при условие, че всички страни от ЕС покажат солидарност, за да се противодейства на кризата с миграцията.

Камерън отбеляза значението на НАТО в областта на сигурността на двете страни и съвместната борба срещу ислямския екстремизъм, а след това подчерта „задълбочените отношения” между Лондон и Берлин.

Камерън заяви, че един от проблемите за Обединеното кралство е нарастващо ниво на миграция. "Обединеното кралство подкрепя принципа на свободно движение. Много британски граждани могат да отидат и да живеят навсякъде в Европа, но ние искаме да се уверите, че нашата система за социално осигуряване не е изкуствена примамка за страната. Сега ние чувстваме натиск поради прекомерна миграция", каза той.

Камерън нарече преговорите тежки, но изрази увереност, че "добрата воля на всички страни” може да се доведе до успешен край и референдум. Той отново подчерта, че бъдещето на страната в ЕС трябва да се определи от нацията.



#Дейвид Камерън #Ангела Меркел #Шенген

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници