Холандският посланик: Ще бъдем честен брокер между всички в ЕС

Холандският посланик: Ще бъдем честен брокер между всички в ЕС
A A+ A++ A

Три принципа ще ръководят холандското председателство на Европейския съюз: фокусиране върху важните неща, връзка с гражданите - прозрачност и видимост, и иновация чрез растеж, намиране на нови работни места.

Това каза посланик Томас ван Оорсхот при представянето на приоритетите на започващото председателство на страната му на публична дискусия „Накъде отива Европа: холандско председателство на ЕС”, организирана от ПанЕвропа-България съвместно с Представителството на ЕК в България и фондация „Конрад Аденауер“.

Европа трябва да засили своята работа, образование и икономика в цифровите технологии, посочи Н. Пр. Оорсхот.

Н.Пр. Томас ван Оорсхот поздрави министъра на правосъдието Екатерина Захариева за новата ѝ позиция и обеща подкрепа за реформите, които иска да бъдат постигнати в България.

"Ние ще бъдем един честен брокер или агент, който ще се движи напред в стратегическите приоритети на всички държави-членки и ще се стараем да приложим стратегическия план на ЕС в прилагането на програмата на ЕК за развитие на съюза", каза дипломатът.

"Нашето председателство идва във време, в което очите на целия свят са насочени към Европа, заради терористичните атаки, неспиращите потоци мигранти вътре в нашите граници и идващи извън границите на ЕС. Солидарността и споделената отговорност са инструментите, с които ние ще работим за развитието на ЕС в бъдеще", посочи посланикът.

Той формулира 4 големи теми пред холандското председателство - миграция и международна сигурност, по-дълбок и честен вътрешен пазар, единство на валутата и политика за защита на околната среда и за нови енергийни източници.



#Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници