Николина Ангелкова: Приходите от нощувки в курорти по празниците са 37 млн. лева

Николина Ангелкова: Приходите от нощувки в курорти по празниците са 37 млн. лева
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

''По предварителни данни около 370 000 туристи са посетили курортите по Коледните и Новогодишните празници, което е ръст с от около 3% в сравнени със същия период на миналата година,'' каза министърът на туризма Николина Ангелкова в пред БНТ.

"Приходите само от нощувки са 37 милиона лева, което също е ръст с около 3%. В най-големите курорти – Боровец, Пампорово и Банско са имали много успешни Коледни и Новогодишни празници и очакват много успешен сезон", заяви Ангелкова.

По думите й, се отбелязва ръст на туристи от Великобритания, Израел, Турция, Гърция, Румъния, Македония, Молдова, Русия.

„Данните от летищата показват ръст на зелените полети за зимния сезон. Само за Летище „София” те са 178, а за миналата година са били 80. Само от Великобритания полетите за миналата година са били 24, а тази са 69. Има 7 нови полета от Украйна. С 8% се покачват полетите от Русия. Нови полети са заявени от Копенхаген и Холандия. Турските авиолинии увеличиха полетите си от 14 на 19 седмично”, каза още министър Ангелкова. 

#Николина Ангелкова #празници #курорти #Боровец #Пампорово #Банско

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »