Британка, пристрастена към селфита, разви болестта на Титце

Британка, пристрастена към селфита, разви болестта на Титце
Снимка: Getty Images
A A+ A++ A

Въпреки че на селфитата може да се гледа като на нарцистично занимание и загуба на време, едва ли някой е смятал, че те носят сериозна заплаха за здравето, пише The Telegraph.

Мишел Гор, 21-годишна девойка от Бедфордшир, самоопределяща се като пристрастена към интернет и селфитата, е установила обратното, като в резултат на тази пристрастеност се е разболяла.

Тя е била толкова обсебена от технологията, че си е правила около 200 селфита на ден и си е купила водоустойчив калъф за телефон, за да бъде свързана с мрежата дори под душа. След като е прекарала часове, приведена над устройствата си, сред които таблет, телефон и лаптоп, Гор е била диагностицирана с болестта на Титце през януари миналата година.

Нейният личен лекар й е обяснил, че пристрастеността й е поставила под напрежение гръдния й кош, причинявайки възпаление, което се характеризира с болка в гърдите и подуване между горните ребра.

Осъзнавайки вредите, които пристрастеността към интернет може да нанесе, Гор е решила да си партнира с благотворителната организация Fixers, за да информира хората за заболяването си. Психиатърът д-р Ричард Грейъм казва, че този вид зависимост се лекува трудно.

“За разлика от алкохола или наркотиците, пациентите не могат просто да решат никога да не използват технологии отново. Вместо това, те трябва да изградят здравословна връзка с технологиите и това е трудният момент при терапията.” Лекарят добавя, че се нуждаем от технологиите и те носят редица ползи. “Те могат обаче да заемат цялото ни време, карайки ни да бъдем все повече и повече време онлайн. Това може да се превърне в натрапчив импулс да сме постоянно свързани, за да не пропуснем нещо. В резултат наблюдаваме увеличаване на броя на младите хора, пристрастени към технологиите,” изтъква Грейъм.

#британка #технологии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"