Доналд Тръмп се закани да спре инвестиции във Великобритания, ако достъпът му там бъде ограничен

Доналд Тръмп се закани да спре инвестиции във Великобритания, ако достъпът му там бъде ограничен
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Ексцентричният милиардер и кандидат за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп възнамерява да спре с инвестициите си в икономиката на Великобритания, ако му бъде забранен достъпа в страната, предаде ВВС.

В заявление, публикувано на сайта на компанията му, се подчертава, че всички текущи и бъдещи инвестиции в проекти на територията на Великобритания ще бъдат незабавно прекратени, ако се предприемат действия по ограничаване на милиардера. Отбелязва се, че забраната за достъпа му „ще демонстрира пред целия свят, че Великобритания е против свободата на словото“. В момента милиардерът инвестира в страната на обща сума от над 700 милиона британски лири. 

На 8 декември жителката на град Абърдийн Сюзън Кели публикува в интернет петиция с искането да се забрани достъпа на Тръмп в страната за „разпалването на расова и религиозна омраза, каквито са недопустими във Великобритания“. Петицията е събрала достатъчно подписи за това да бъде разгледана на 18 януари от парламента на страната.

#Доналд Тръмп #Великобритания #САЩ #Абърдийн #петиция #свобода на словото

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници