''Ислямска държава'' заплаши да разруши затвори в Саудитска Арабия

''Ислямска държава'' заплаши да разруши затвори в Саудитска Арабия
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

„Ислямска държава“ (ИД) заплаши да разруши затворите в Саудитска Арабия, в които има джихадисти, след като Рияд екзекутира 47 души, 43 от който като бойци на „Ал Кайда“, предава агенция Reuters.

Групировката, която пое отговорността за някои терористични атаки в кралството и започна операции в съседен Йемен, открои конкретно затворите „Ал Хайр“ и „Тарфия“, в който се намират многобройни поддръжници на „Ислямска държава“ и „Ал Кайда“, лишени от свобода.

„Ислямска държава“ винаги търси начини да освободи затворници, но ние смятаме, че този въпрос няма да бъде разрешен, освен с елиминирането на властта на тираните, а след това и с разрушаването на техните затвори и изравняването им със земята“, се съобщава в изявлението на групировката, публикувано в Интернет във вторник.

Въпреки че „Ислямска държава“ и „Ал Кайда“ са съперничещи си организации, които се противопоставят по идеологически причини, двете са обединени във враждата си със Саудитска Арабия, която ги е обявила за терористични групировки и е затворила хиляди техни последователи.

#Саудитска Арабия #затвори #джихадисти #Ал Кайда #ислямска държава

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници