България, Кипър и Гърция са най-предпочитани от руските туристи

България, Кипър и Гърция са най-предпочитани от руските туристи
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

България, Кипър и Гърция са трите най-търсени туристически дестинации от руснаците за 2016 година. Това заяви ПР директора на руската агенция Tez-Tour Лариса Аханова, цитирана от Газета.ру.

Аханова е обяснила, че Гърция е най-евтиното европейско направление, което предлага на туристите хотели по системата „ол инклузив“.

„Въпреки високата активност на други европейски пазари гръцките хотели предлагат най-изгодните цени за 2016 година. Консулството дори обещава издаване на 3-годишни визи на туристите с добра визова история“, посочила е тя.

Кипър представлява безопасна европейска страна с безпроблемно издаване на визи в рамките на един час. Освен това островът дава богати възможности за туризъм от април до ноември.

„България има сериозни намерения да привлече руски туристи и вече обяви важни нововъведения във връзка с визовия режим. От 1 януари 2016 година цената на българските визи за туристите от Русия ще бъде намалена от досегашните 35 евро до 10 евро. За децата до 16 години визите ще бъдат безплатни. Освен това България не планира да издава биометрични визи. Страната предлага широк спектър от варианти за отдих – балнеология, екскурзионни програми, поклоннически туризъм, гастрономически и винен туризъм“, отбелязала е Аханова.

#Русия #туризъм #България #Кипър #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници