Положението в блокирания от сняг Благоевград бавно се нормализира

Положението в блокирания от сняг Благоевград бавно се нормализира
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

24 часа след 20-сантиметровото „снежно” бедствие, повечето от улиците в Благоевград са почистени, но проблем създават паркираните по основните пътни артерии автомобили, предаде БГНЕС.

Вчера сутринта положението бе много тежко - непочистени улици, освен тези, по които се движат автобусите на градския транспорт, буксуващи при всеки наклон автомобили, десетки затрупани под 20-те сантиметра сняг. Болшинството от тях така и си останаха край пътя, тъй като бяха изолирани от пътя, затрупани от снегорините. И понеже придвижването с автомобил в града се оказа мисия невъзможна, те си останаха там и така - затрупани и непочистени от снега.



Парадоксално, но в първия работен ден на годината синята зона заработи, въпреки, че липсваха места за паркиране, особено в центъра. Днес осъмнаха разчистени и основните улиците в кварталите, но не всички. Десетки автомобили останаха паркирани по улиците „Св.Св. Кирил и Методий” и „Славянска”. Служителите на търговските обекти и офиси бяха почистили тротоарите от снега, но той седеше на купчини и неизвозен. Така пак се създаде хаос с паркирането.

„Чисти се само в центъра”, категорична бе благоевградчанка, пазеща равновесие по хлъзгавите тротоари.

„Няма чистене, никаква организация, зимата пак ни свари неподготвени, изпитват се мото часове, организацията обаче е нулева”, смятат благоевградчани.

Работниците на „Биострой” обясниха, че се разхвърля предимно сол по улиците и че скоро започват да чистят и малките улички в кварталите. Оплакаха се, че паркираните автомобили им пречат да чистят.

''Вчера от 4 часа сутринта града са чистили 16 машини и 110 работници,'' съобщиха от общинската фирма. ''Кощунство е да кажем, че не са работили, но просто толкова са им възможностите - с тази стара и допотопна техника от 80-те години на миналия век.''

Пътната обстановка в областта по ГП Е-79 и АМ „Струма” е нормална, мъгла има в района на Благоевград и Кочериново.


#Благоевград #сняг #пътища #снегопочистване #улици #Струма #магистрала #улица #Кочериново

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"