Британец е "главният герой" в последния клип на ИД

Британец е "главният герой" в последния клип на ИД
A A+ A++ A

Британските служби са идентифицирали основния заподозрян в последния видеозапис с екзекуция, който публикува "Ислямска държава". Това е британецът Сидарта Дар - хиндуист, приел исляма, който многократно е давал телевизионни интервюта и е афиширал подкрепата си за джихадистката групировка.

Дар е бивш бизнесмен, баща на четири деца, но прегръща екстремистката идеология и заминава за Сирия да се бие в редиците на джихадистите.  

Вчера "Ислямска държава" разпространи видеозапис с екзекуцията на петима мъже, обвинени, че са западни шпиони. В него маскиран мъж, за когото се смята, че е Дар, се подиграва на британския премиер Дейвид Камерън, че "оспорва мощта на екстремистката групировка". 

Британските власти все още не са потвърдили автентичността на записа, но премиерът Камерън го окачестви като "отчаяно действие".

"Това е отчаяно послание на организация, която извършва най-долните и ужасяващи нападения и хората го виждат и тук. Тази организация губи територия и сила, мисля, че губи и все повече от поддръжниците си. Записът още веднъж показва с каква ужасяваща организация си имаме работа", заяви Камерън.

#ислямска държава #британец #халифат #тероризъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »