Жълт код в 4 области заради поледици

Жълт код в 4 области заради поледици
A A+ A++ A

Жълт код е обявен за днес в 4 области на Югозападна и Югоизточна България заради поледици.

Кодът е в сила за областите Благоевградска, Хасковска, Ямболска и Бургаска. В тези области се очаква да завали дъжд през нощта, при отрицателни температури при земята и съществуващата снежна покривка ще се образуват поледици. За останалата част от страната е обявен зелен код.

Днес след обяд и привечер от запад отново валежите ще се активизират, ще са предимно от сняг, само по Черноморието ще вали дъжд. Вятърът в Източна България постепенно се ориентира от изток-югоизток, докато в северозападните райони остава от североизток. Максималните температури са от минус 8° – минус 2° в Северна България до 2 – 4 в крайните югозападни райони и по брега на морето.

Над планините е облачно и ветровито. След временно спиране на валежите привечер отново ще завали сняг. Духа силен югозападен, по високите и открити части - до бурен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра е около минус 2°, на 2000 метра около минус 5°.

По Черноморието е облачно, привечер от запад отново ще се активизират валежите. Духа умерен вятър от изток-североизток, който привечер ще се ориентира от югоизток. Максималните температури са между 2° и 4°. Вълнението на морето е 3 - 4 бала.

Източник: БГНЕС

#поледици #жълт код #времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"