Жълт код за сняг и поледици в цялата страна

Жълт код за сняг и поледици в цялата страна
A A+ A++ A

Жълт код за сняг и поледици е обявен за цялата страна за 3 януари. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

В цялата страна ще вали сняг, като почти навсякъде ще се образува снежна покривка между 10 и 15 см.

В областите Добрич, Бургас и Варна валежите ще са от дъжд и сняг, като ще има условия за заледявания и поледици.

В област Кърджали ще вали сняг и ще се образува снежна покривка около и над 10 см, а привечер вятърът от север ще се усили и ще бъде с пориви до 20 м/сек.

В област Благоевград ще вали сняг, който след обяд ще премине в дъжд, като има условия за заледявания и поледици.

Очаква се засилен трафик по магистралите заради края на почивните дни. От пътната полиция съветват всички, които ще пътуват след празниците, да тръгнат в сутрешните часове. 

По пътя от Перник за София през Владая движението ще бъде в две ленти - от бензиностанцията на "Лукойл" до пункта на "Пътна полиция" при Владая. От 14.00 до 20.00 ч., ще бъде ограничено движението на моторните превозни средства с тегло над 12 т по автомагистралите и натоваренитe пътни направления. Очаква се интензивно движение на входовете на София по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма", и по пътя София-Кулата, съобщи БНР.   

От "Пътна полиция" отново напомнят шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия.  Шест тежки катастрофи са станали в страната през изминалото денонощие. Няма жертви, ранени са осем души, съобщиха от МВР.  

Във всички райони в столицата е извършена обработка със смеси срещу заледяването на улици и булеварди, по които се движи обществения транспорт. Обработени са и стръмни участъци и основни улици в част от районите: „Средец”, „Възраждане”, „Оборище”, „Нови Искър”, „Кремиковци”.
Извършва се опесъчаване на пътя Драгалевци - Алеко и Бояна - Златни мостове.

Градският транспорт се движи нормално по всички маршрути.

 

 

 

#времето #прогноза

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »