Съдът остави Тайфи Мекльов в ареста, ще изяснява чия е била ракията

Съдът остави Тайфи Мекльов в ареста, ще изяснява чия е била ракията
A A+ A++ A

Окръжния съд Благоевград остави в ареста 46-годишния Тайфи Мекльов, който е обвинен, че е продал метилов алкохол на свои съграждани, петима от които починаха.

В обясненията си пред съда обвиняемият каза, че ракията не е била негова, донесъл я в цеха му един от мъжете, който издъхнал пръв. 

Делото продължи около час. Защитната теза беше, че групата е пила от алкохол, донесен от първия починал, Юсуф Мемчов. Решението на съда бе Тайфи Мекльов да бъде задържан под стража до изясняване на фактите.

Председателстващият съдия Петър Пандев обяви, че в случай на постъпили жалба или протест насрочва делото пред въззивната инстанция за 5 януари.

Според адвоката на задържания Иван Попниколов няма достатъчно доказателства събрани по случая. 

“Ракията я донесе в моя цех преди време Юсуф Мемчов, който по-късно почина. Остави туба от около 6 л. Не го питах откъде я е взел. Юсуф почина в понеделник на 21-и”, каза  Тайфи Мекльов. Според обясненията му се събрали да се почерпят в цеха в петък - пет дни, след като Юсуф бил вече погребан и никой не се е съмнявал, че е отровен.

"От тубата, която остана от Юсуф, дадох на Вайдан и Салих бутилка около 2 л, а другите около 4 л - на Медо Биков, да почерпи, като коли прасето. Той ми каза, че ще ми даде заек срещу ракията. Пиенето не е мое. Не съм допускал, че е отровно. Всички починали и пострадали сме приятели и на мен също ми е мъчно за тях”, каза обвиненият.

По думите му можело друг да е в съда на неговото място, ако са били седнали да се черпят на другаде.

Адвокатът Попниколов очаква ракията, иззета от дома на клиента му, да излезе нормална.

Прокурорът Георги Мадолев обаче настоява, че има достатъчно свидетелски показания, че Мекльов е продавал ракия.

 

 

#Якоруда #ракия #Тайфи Мекльов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"