Григор Димитров си изплака мъката за провалената 2015 година

Григор Димитров си изплака мъката за провалената 2015 година
AP/БТА
A A+ A++ A

Звездата ни в тениса Григор Димитров даде оптимистично интервю преди първия си турнир от новия сезон. Хасковлията се провали с гръм и трясък през изминаващата 2015-а и повече се пишеше за завоеванията му на нежния фронт, отколкото на корта.

Ето какво сподели Гришо пред сайта на турнира в австралийския град Бризбейн.

„Винаги съм имал високи цели за себе си. Искам да си върна нивото от 2014 година и да съм конкурентен на най-големите. Играх добре, но през 2015 година трябваше да защитавам много точки от 2014 година. Това очевидно беше трудно”, пробва да се оправдае Димитров.

„Имах съмнения в главата си и чувствах, че вървя надолу. Работих усилено, но нямах точно представа за себе си. Започнах да разбирам какво се случва с мен и да осъзнавам грешките, които допуснах. Трябваше да структурирам всичко извън и на корта и това ми отне време. Прекарах няколко седмици да се уверя, че имам възможно най-добрия тим за 2016 година. Ще работя с Франко Давин и Йохан Йортегрен”, продължи хасковлията.

„Бризбейн е страхотен турнир и има условия, подобни на Откритото първенство на Австралия. Участието тук ще ми позволи да се подготвя максимално добре за първия турнир от Големия шлем, който започва на 18 януари”.

„Най-накрая се чувствам отново жив. Усещам искрата в себе си и съм пределно мотивиран. Минах през два свята – веднъж като номер 8 и веднъж като номер 28 в света”, завърши Григор Димитров.

#Григор Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"