ОССЕ: Македония е стабилна страна

ОССЕ: Македония е стабилна страна
Посланикът на Организацията за сътрудничество и сигурност в Европа (ОССЕ) в Скопие Ралф Бред смята, че ситуацията в Македония не е опасна. Снимка: ОССЕ
A A+ A++ A

Посланикът на Организацията за сътрудничество и сигурност в Европа (ОССЕ) в Скопие Ралф Бред смята, че ситуацията в Македония не е опасна.

„Македония е стабилна и сигурна страна. Има известно напрежение, но не бих казал, че ситуацията в републиката е опасна," каза Бред във връзка с убийството на петимата рибари край Скопие на 12 април, предаде БГНЕС.

"Протестите са част от демократичните права на един народ, но не и тогава, когато те са провокативни, какъвто бе случаят в Скопие през изминалата седмица," посочи той пред „Радио Свободна Европа".

„Подобни протести пречат на полицията и разследващите органи да си свършат работата. Това може да доведе до ненужно увеличаване на напрежението. И поради тази причина, заедно с моите колеги от НАТО, ЕС и САЩ, изпратихме общо послание до гражданите да проявяват търпимост и да не се подават на спекулации и провокации," каза още Бред.

"Тук аз се чувствам сигурен и винаги е било така...Самият факт, че подобен зловещ акт е рядкост доказва, че общото положение в страната е сигурно и тази държава е добро място за живеене," подчерта Ралф Бред.

Според него най-добрият начин за успокояване на обстановката е полицията да открие възможно най-бързо извършителите и те да бъдат предадени на правораздавателните органи.

#ОССЕ #Македония #убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници