Франсоа Оланд пусна своята бюлетина

Франсоа Оланд пусна своята бюлетина
Социалистът Оланд упражни правото си на вот на произвеждания първи тур на изборите в своя бастион Тюл ан Корез. Снимка: "Ройтерс"
A A+ A++ A

Фаворитът на президентските избори във Франция Франсоа Оланд гласува в централния департамент Корез, от който е депутат.

Социалистът Оланд упражни правото си на вот на произвеждания първи тур на изборите в своя бастион Тюл ан Корез, предаде БТА, позовавайки се на АФП.

Той взе шест бюлетини (при общо десет кандидати), преди да влезе в "тъмната стая" за гласуване.

"Аз съм внимателен, мобилизиран, но преди всичко почтителен, французите са онези, които гласуват. Денят, който започва, ще бъде дълъг момент, това е важен момент," заяви Оланд, след като упражни правото си на вот заедно със своята приятелка - журналистката Валери Трирвайлер.

Според проучванията на общественото мнение кандидатът на основната опозиционна сила във Франция ще остане на второ място на първия тур на президентските избори, но ще спечели лесно очаквания балотаж, който е предвидено да се състои след две седмици.

Последните сондажи, публикувани в петък, дори отредиха на Франсоа Оланд лека преднина пред президента - консерватора Никола Саркози - още на първия тур.

Ако прогнозите се сбъднат, 57-годишният Оланд ще стане първият президент на социалист на Франция след Франсоа Митеран, управлявал в периода 1981-1995 г.

#Франсоа Оланд #Оланд #президентски избори #Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"