Задържаха за 24 часа Тайфи, продавал отровната ракия по 6 лв. литъра

Задържаха за 24 часа Тайфи, продавал отровната ракия по 6 лв. литъра
A A+ A++ A

Полицията в Якоруда задържа за 24 часа бизнесмена Тайфи Метльов, чиято ракия умъртви четирима по Коледните празници и прати още толкова в интензивното на благоевградската болница.

В планинския град са настръхнали срещу собственика на дърводелски цех, който ги снабдявал с ракия за по 6 лева литъра, пишат регионалните издания.

Благоевградският съдебен лекар д-р Яни Златин съобщи след аутопсия на двама от починалите, че причината за фаталния изход е отравяне с метилов алкохол. "Видя се мастна дегенерация на черния дроб, кръвоизливи в мозъка, а и клиниката преди смъртта им сочи именно това, предстоят допълнителни изследвания за пълна категоричност", каза медикът.

Тази сутрин са докарани 3 трупа от Разлог. Трагедията у семействата на починалите е жестока, единият е бил изваден от ковчега, за да бъде аутопсиран. Полицията продължава разпитите на близките.

Изясняват се обстоятелствата около смъртта на още двама якорудчани преди дни, проверява се дали те също са купували ракия от Тайфи. Възможно е да се наложи ексхумация за изясняване на причините.

По данни на полицията в болницата в Благоевград остават 4-има пострадали, единият от които е зле. Те са на възраст 26, 52, 36 и 37 години. "Правим всичко възможно за спасяване на настанените при нас, ще се справим, каза пред БГНЕС директорът на МБАЛ Благоевград д-р Митев. На настанените в реанимация се правят вливания с чист спирт, който неутрализира метиловия алкохол.

Други трима мъже са потърсили помощ в болница, но засега са добре, уточняват от Разлог.

#метилов алкохол #Якоруда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »