Трима депутати напускат ПГ на ДПС

Трима депутати напускат ПГ на ДПС
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатите Айдоан Али, Хюсеин Хафъзов и Шабанали Ахмед обявиха в Момчилград, че напускат парламентарната група на ДПС, предаде БГНЕС.

Хафъзов подчерта, че актът на изключването на Лютви Местан от всички постове и от партията без да бъде изслушан, е недопустим и циничен и означава предателство спрямо каузата ДПС.

Областният лидер на ДПС в Кърджали Бахри Юмер, който и днес се движи в групата на Местан заяви, че ако и местната структура се получи разминаване на позициите, дори минимално, мястото му няма да бъде там.

Все още няма яснота дали ще се създаде нов проект в българската политика, но депутатите декларираха, че са получили подкрепата на избирателите в своите райони.

Лютви Местан подчерта, че дори и хиляда пъти да трябва да му отрежат главата, пак би застанал зад декларацията определена от Ахмед Доган като тежък гаф. Отцепниците и изгоненият от лидерството бяха посрещнати с бурни възгласи на одобрение от стотици жители на Момчилград, които изразиха подкрепа за тях.

Очаква се да започне възпоменателният митинг в центъра на града в памет на жертвите на тоталитаризма и комунистическия режим. В него отново ще се включат тримата съпредседатели на ДПС - Мустафа Карадайъ, Четин Казак и Рушен Риза.


#ДПС #проект #партия #оставки #Лютви Местан #Хюсеин Хафъзов #Шабанали Ахмед

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници