НСО охранявали всички знакови престъпници в България, твърди бивш офицер

НСО охранявали всички знакови престъпници в България, твърди бивш офицер
Хора от НСО охраняват всички знакови престъпбици в България, твърди полк. Николай Марков, бивш офицер от НСО и уволнен от президента Георги Първанов. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Хора от НСО охраняват всички знакови престъпбици в България, твърди полк. Николай Марков, бивш офицер от НСО и уволнен от президента Георги Първанов.

„4 години ходя по съдилища, за това, че отказвам да правя лицеви опори пред охраната на Маргините. Хора от знаковата организирана престъпност са получили охрана от НСО. Всички знакови престъпници са с хора от НСО и в момента," каза Марков пред БНР.

„Организираната престъпност, шофьорите им, охраните са хора от НСО, които са работели за организираната престъпност, докато са били служители на НСО," посочи той.

„Защитеният свидетел по "Наглите", обяви, че докато е работел за НСО му е поръчано убийство. Това малко доказателство ли ви се струва?" запита Марков.

Той подчерта, че организираната престъпност в България се ръководи от хора, свързани с бившата Държавна сигурност.

„Когато Първанов ме извика при него на КСНС, аз казах пред журналистите тогава, че закон за НСО няма да има. А темата на КСНС беше срещу приемането на такъв закон. Тогава президентът беше от БСП и премиерът от БСП," каза още Марков.

„Защо, когато цялата власт беше тяхна и толкова са се загрижили да има закон, защо тогава 10 години нямаше такъв закон, по времето, когато беше президент Първанов? Това е защото тези служби бяха ползвани, за да се обучават кадри на организираната престъпност," подчерта той.

„Познавам лично хора, пратени от сградата на президентството, отиващи при организираната престъпност да ги охраняват като частна охрана. Това е недопустимо, но е факт," заяви Марков.

"НСО хора участват в тези неща, в убийства. Хората, поставени на върха на тази пирамида, те са полуграмотни хора. Това е абсурд. Ако не минем като държава през пълна реформа и пълно разкриване на тези две специални служби, никога не можем да продължим напред. Тези неща, които са се случвали, те носят определени последствия. Имаше хора, които след отчет на Сметната палата се самоубиха. Дал съм това, което трябва в ръцете на господин Плевнелиев. Той трябва да се произнесе какво се прави оттук нататък," обясни полк. Марков.

"Страхът винаги превръща човека в подлец. Първанов като президент беше един страхлив човек. Това, на което съм свидетел и това, което знам, защото съм бил и негова охрана, че това е един страхлив човек, който използва всякакви хора, които да прикриват неговите глупости. А Първанов направи безкрайни глупости в сферата на сигурността," каза още Марков.

Той заяви, че се чувства обиден като гражданин на Бългатия от това, че с „целия си цинизъм" хора, „клели се в комунизма говорят неща, които не разбират, но говорят толкова тежко за тази национална сигурност."

#полк. Николай Марков #Георги Първанов #Първанов #НСО #организирана престъпност #охрана #национална сигурност #Маргини

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »