В Сърбия ще издават електронни карти на бежанците за 40 евро

В Сърбия ще издават електронни карти на бежанците за 40 евро
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Дебитни карти за 40 евро ще издадат властите на Сърбия на 17 000 най-нуждаещи се мигранти, преминаващи през страната, предаде РИА Новости.

Това е заявил днес в транзитния приемен център Миратовац, на границата с Македония сръбският министър на труда Александър Вулин.

Мигрантите ще могат да получат дебитни карти със сума 5000 динара (над 40 евро), като потвърдят, че са регистрирани в нашата система. Парите може да изразходват за свои нужди, цитира Танюг думите на Вулин.

Най-напред карти ще бъдат издадени на бежанците инвалиди, семействата с деца под 3-годишна възраст и лицата над 60 г. Общата отделена сума е 85 милиона динара или около 700 000 евро. Досега на път за Западна Европа през Сърбия са минали близо половин милион мигранти от Близкия изток и страните от Северна Африка.

На среща на 16 декември в Брюксел с председателя на Европейския съвет Доналд Туск и с македонския президент Георге Иванов президентът на Сърбия Томислав Николич заяви, че страната му е готова да приеме за по-дълъг период през зимата повече от 6000 бежанци, но се нуждае от финансовата помощ на Евросъюза.


#Сърбия #Томислав Николич #ЕС #бежанци #мигранти #Доналд Туск #Александър Вулин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници