Местан: И да знаех, че ще ми отрежат главата заради декларацията, пак щях да я произнеса

Местан: И да знаех, че ще ми отрежат главата заради декларацията, пак щях да я произнеса
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

''И хиляда пъти да бях убеден, че ще ми се отреже главата заради декларацията за сваления руски самолет, пак щях да я произнеса.''

Това заяви днес в Момчилград бившият вече председател на ДПС Лютви Местан, след като бе изключен от всички ръководни постове в движението, а изречената от него декларация определена от Ахмед Доган като тежък гаф, предаде БГНЕС.

''България трябва да търси балансите първо осъзнавайки статута си като страна-членка на НАТО, България не трябва да се държи като Сърбия,'' заяви Местан.

''Тази декларация се роди в ПГ на ДПС,'' каза Местан. ''Тази декларация не ми е дадена в някоя чужда държава, каквито данни са имали от ДАНС и са ме засекли,'' отвърна Лютви Местан.

„Бил съм изнесъл секретни документи. Влезте в секретния отдел на парламента да видите дали има мой подпис”, обърна се той към медиите и продължи, че на сватбата на дъщеря му посланик на друга страна му е направил подарък кола за 300 000 евро – Местан определи тези приказки като лъжи и попита: „Защо е тази кампания?”.

„За да се прикрие очевадният факт за едно решение за изключването ми от партията и от снемането от ръководните позиции, което не се подкрепя от широката маса избиратели на ДПС. Въпреки това, решението е факт, аз го приемам, но не приемам нито начина, по който се взе, нито основния мотив, с който съм освободен от заеманите отговорни постове и съм изключен от партията”, заяви той.

„Дори и осъденият на смърт има право на последна дума. След 19 години, в които съм защитавал почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и в най-критичния момент не съм позволявал да падне прашинка върху публичния му образ, дори съм заслужавал иронични подмятания. Аз не знам с какво заслужих, дори без да ми се поиска официално оставката, да бъде свикано заседание, до което да нямам достъп”, посочи още той.

''Изконно право на всеки български политик е да осигури сигурността си. Не съм искал подкрепа, имах няколко часа да организирам сигурността си,'' заяви Местан в отговор на въпрос относно престоя му в турското посолство.


#Лютви Местан #политика #декларация #ДПС #НАТО #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници