Радан Кънев: Доган казва, че ГЕРБ управлява с две проруски партии - ДПС и АБВ

Радан Кънев: Доган казва, че ГЕРБ управлява с две проруски партии - ДПС и АБВ
A A+ A++ A

"Доган казва, че ако има някакви дребни забежки, те трябва да бъдат прекратени и да е ясно, че ГЕРБ управлява с двете проруски партии – ДПС и АБВ" - така лидерът на ДСБ Радан Кънев тълкува пред бТВ иносказателната предновогодишна реч на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган.

"Всички красиви приказки на Местан за евроатлантическата либерална ориентация на ДПС рухнаха от една пиянска реч на истинския лидер. Това е реалността в българската политика", смята Кънев.

Но той все пак допуска варианти на анализа си: "Можем да гледаме на речта на Доган по два начина – единият е, че някой се е напил и е говорил много сложни думи в опит да впечатли аудиторията, което няма да е първият път в неговата кариера. Другият е, че дефакто лидерът на ДПС въпреки всички глупости и безсмислени каламбури, които използва, дава едно много ясно и тежко политическо послание - че, ДПС трябва еднозначно да се върне към корените си на кадесарска съветска формация, т.е. на нещо, което руските служби са имплантирали в България и което обслужва руска политика и то политика на старите служби, прокомунистическа политика на службите, т.е. на мафията от 90-те години – времето, когато имаше бизнес крилото "Мултигруп" и политическото крило ДПС".

Това според Радан Кънев обяснява някои противоречия: "... как така една година Местан беше страшния проевропеец, а през това време медиите на неговия депутат Делян Пеевски бълваха най-долнопробна руска пропаганда, съчетана с най-долнопробна пропаганда срещу всеки опит за реформа на българското управление".

Тази пропаганда според оценката на лидера на ДСБ е била изключително успешна, защото е уплашила ГЕРБ и премиера Бойко Борисов и в крайна сметка ги е накарала да вземат ляв завой и официално да обявят, че "стратегическите партньори са именно двете партии, наследници на руските служби в България – АБВ и ДПС".

#Радан Кънев #Ахмед Доган #ДПС #ГЕРБ #АБВ #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »