Татяна Дончева: Това, че Борисов игра мачле, докато в парламента се променяше Конституцията говори достатъчно

Татяна Дончева: Това, че Борисов игра мачле, докато в парламента се променяше Конституцията говори достатъчно
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

От "Движение 21" не очакват реални промени в съдебната система след назначаването на Екатерина Захариева за правосъден министър.  Това обяви лидерът на партията Татяна Дончева на обзорна пресконференция.

„ГЕРБ усвояват властта точно както се яде баница“, обяви Дончева, като добави, че именно те са дали всички проблемни министерства на коалиционните си партньори. „Това показва едно – ГЕРБ няма желание за реформи и липсата на капацитет за тези реформи“, категорична беше още тя.

„Стабилност без промени е застой“, добави лидерът на движението.

Тя коментира и провалената съдебна реформа, като обяви, че тя и колегите ѝ напълно подкрепят магистратските протести.

„Това недоволство не е израз на политически пристрастия, а проява на гражданска и професионална съвест, която сигнализира държавното управление за корекции, които са нужни“, коментира Дончева.

По думите ѝ от „Движение 21“ ще инициират и неформални групи за натиск от висши магистрати, учени и преподаватели, общественици, които да обясняват на хората какво се крие зад изтеклите разговори между Владимира Янева и Румяна Ченалова.

Според Дончева министрите, излъчени от Реформаторския блок, са подходили лежерно към реформата в правосъдието и са се предоверили на партньорите си от ГЕРБ.

„Това, че Борисов игра мачле, докато в парламента се променяше Конституцията говори достатъчно“, категорична беше тя.

 „Екатерина Захариева не е практикувала, не е влизала в съдебна зала. Сигурно е подготвена ако ѝ дадете 3 задачи, тя да каже, че подкрепя две от тях“, добави Дончева. Според бившия прокурор новият министър няма да направи нищо, "което ще смути падишаха“.

#Татяна Дончева #Движение 21 #промени #Конституция #Екатерина Захариева #ГЕРБ #Бойко Борисов #промени #мач

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »