Румен Петков: Парламентарните избори догодина не са добър вариант

Румен Петков: Парламентарните избори догодина не са добър вариант
A A+ A++ A

"Провеждането и на парламентарни избори в края на следващата година е лошо за държавата", каза зам.-председателят на АБВ Румен Петков.

В отговор на въпрос за евентуални избори 2 в 1 следващата година, Петков каза, че те сигурно не са изключени.

"Но провеждането и на парламентарни избори в края на следващата година – държа да подчертая – ние сме готови за тях, но е лошо за държавата. В рамките на 4 години да правиш 3 пъти парламентарни избори в тази кризисна за Европа и за света ситуация – не е добро решение", каза той.

Петков посочи, че разбира се нещата трябва да вървят към промяна и в работата на НС, и в работата на правителството, но представянето на едни парламентарни избори заедно с президентските като панацея на решаването на въпроса не е вярната позиция.

„Всички социологически проучвания показват, че следващият парламент няма да е много по-различен от този и ние самоцелно да отиваме към извънредни парламентарни избори и да показваме, да демонстрираме нестабилност, не е добро решение”, добави той.

Ръководството на ПП АБВ даде пресконференция на тема съдебната система и законодателни мерки срещу престъпността и корупцията, предложени от ПП АБВ. На нея бившият шеф на следствието и зам.-главен прокурор Бойко Найденов в качеството си на експерт към АБВ посочи, че от 2001 година до момента ние имаме над десетина документа на най-високо ниво във връзка с борбата с корупцията. Той заяви, че трябва да се направи оценка на постигнатото до момента.

#Румен Петков #АБВ #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"