Татяна Дончева: С двама министри Радан Кънев няма как да е в опозиция

Татяна Дончева: С двама министри Радан Кънев няма как да е в опозиция
A A+ A++ A

Радан Кънев не е в опозиция, след като в кабинета остават Петър Москов - министър на здравеопазването, и Даниел Митов - министър на външните работи, каза лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева пред бТВ. Тя сравни ДСБ с ездач с един крак.

Новият правосъден министър Екатерина Захариева е завършила право в Пловдивския университет, две години е била юрисконсулт, никога не е била в съдебна зала и няма отношение към съдебната реформа, посочи дончева за извършената министерска смяна.

По думите й съпругът на Захариева е „личен архитект” на президента Росен Плевнелиев, а тя е избрана, за да „уплътни поста, за който ГЕРБ няма човек".

Според Дончева партията на Бойко Борисов няма хора за много постове. Втория мандат на Борисов като премиер тя определи с две народни поговорки: „Вълкът козината си мени, но нрава – не” и „Преоблякъл се Илия, погледнал се – пак с тия”.

БСП е слаба опозиция в момента, защото не взима отношение към критичните за обществото въпроси, коментира лидерката на "Движение 21" за бившите си съпартийци. По важната тема за съдебната реформа столетницата е защитник на статуквото, от което дори не се ползва, отбеляза тя.

#Татяна Дончева #Радан Кънев #Даниел Митов #Петър Москов #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »