Костов: Чест му прави на Радан, че си носи кръста сам

Костов: Чест му прави на Радан, че си носи кръста сам
A A+ A++ A

"Чест му прави на Радан, че си носи кръста сам. Хубаво е. Прави го с чест." Така оцени пред БНТ своя наследник на лидерския пост в "Демократи за свободна България" основателят на партията Иван Костов.

От ДСБ не го търсят да съвет и няма нужда да питат него, преди да вземат някакво решение, увери Костов. Неговата връзка с партията била по време на избори - "Гласувам, защото вярвам".

Според изследванията на Лабораторията за управление на риска, която сега ръководи, едни предсрочни избори ще стабилизират страната допълнително, защото в този формат няма мнозинство за реформи, каза Иван Костов.

Промяната в конституцията според него е известен пробив и би било чудесно, ако новият министър на правосъдието влезе с нова енергия и разшири този пробив.

Движението за права и свободи блъфират с твърденията си, че искат нов вот, категоричен е Костов.

"ДПС пропада много бързо, те загубиха ключови общини и една трета от избирателите си в Североизточна България. Те не са това, което представляват, защото при избори сега ще вземат 240 хил. вместо 280 хил. гласа", убеден е той.

Според Иван Костов политическите рискове за страната значително са отслабнали след местните избори. "Има стабилизиране на мнозинството. Чака се да се види дали мандатът ще бъде завършен или ще се търси формула за преутвърждаване на управлението, чрез избори, които самото мнозинство ще поиска", каза той.

 

#Иван Костов #ДСБ #ДПС #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"