Лиляна Павлова: Над 85% от наличните машини ще чистят снега тази зима

Лиляна Павлова: Над 85% от наличните машини ще чистят снега тази зима
A A+ A++ A

"Над 85% от наличните машини са в техническа изправност", обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в отговор на въпрос на народния представител от ПГ на БСП лява България Дора Янкова за готовността за зимно поддържане на републиканската пътна мрежа

Министър Павлова заяви, че на първи ноември е била въведена зимната мобилизация по осигуряване на техника и материали за зимно поддържане, включително и във високопланинските области.

Министър Павлова уточни, че от изискуемите машини – наличните са над 2740 от максимално предвидени 3250, което е над 85% обезпеченост на машини за снегопочистване. Министър Павлова заяви, че все още има места, на които машините не са оборудвани.

Тя уточни, че до 24 след алармиране от тяхна страна за обилен снеговалеж на местата, където машините - в по-голямата си част са строителна техника, не са готови, ще преоборудват своите машини с гребла за снегопочистване. Министър Павлова заяви, че във високопланинските места не са допуснали този компромис с техниката.

Във високопланинските пътища и проходи цялата необходима техника и оборудване е налице.

#Лиляна Павлова #Дора Янкова #зима #машини

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »