Румен Христов: Не изключваме напълно ДСБ от управлението

Румен Христов: Не изключваме напълно ДСБ от управлението
A A+ A++ A

"Демократи за силна България" няма да бъдат напълно отстранени от управлението, въпреки отказа им да участват в предоговарянето на споразумението с ГЕРБ, каза заместник-председателят на СДС Румен Христов пред БНР.

Ако предложенията на излизащите в опозиция съоснователи на Реформаторския блок са разумни и са в полза на сините избиратели и обществото, те ще бъдат приети, увери той.

"Това, което договаряме като анекс към коалиционното споразумение, не са условия, а по-скоро поемане на ангажименти от двете страни. Ангажименти, които са с свързани с изпълнение на реформи, които действително трябва да се случат и които по една или друга причина са забавени", обясни Румен Христов.

Идеята е след 6 месеца да се прави преглед на постигнатото, да се набелязват нови мерки за ускоряване на темповете там, където от РБ не са доволни от развитието на реформите. Това по думите на зам.-председателя на СДС е един допълнителен ангажимент, който поемат и ГЕРБ, и РБ.

"Нямаме намерение никого да изключваме, не сме призовавали никой да напуска РБ и не гоним никого. Всеки има право да подпише", заяви Христов.

Той посочи, че е почти сигурен в предстоящото обединение с ГЕРБ около текстовете на актуализираното коалиционно споразумение.

"Допълнението към споразумението е свързано повече с програмната декларация, която предишния път беше одобрена. То не е дълго, а е в рамките на 2 страници - 2 страници и половина. Дава сферите, които ние многократно сме казвали, че са приоритетни за нас, записано е и част от вижданията ни по отношение на законодателната програма. Най-вече говорим за по-подробна пътна карта, касаеща съдебните реформи, като на първо място поставяме закона за антикорупция по високите етажи на властта", поясни Румен Христов.

 

#Демократи за силна България #ГЕРБ #СДС #Румен ХРистов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »