Петър Хубчев: Не вярвайте на вестниците - те лъжат

Петър Хубчев: Не вярвайте на вестниците - те лъжат
A A+ A++ A

В края на 2015 г. „Берое“ се намира на 3 място в класирането и е полуфиналист за Купата на България. Представянето на отбора за годината е отлично и тимът има добра позиция преди юбилейната 2016 г. По традиция по това време на годината е време за равносметки и потърсихме мнението на старши треньора на „Берое“ Петър Хубчев. 

– Г-н Хубчев, традиционен обзор в края на календарната година. Нека започнем с вашата оценка на сезона до този момент…

– Като цяло личната ми оценка е за един положителен сезон. Разбира се, като правим равносметка на мачовете, като че ли е имало и такива, в които е можело и по-добре да се представим. Със сигурност е така, но изходната позиция на отбора, смятам е добра.

– „Берое“ е близо до върха в края на декември. Нещо, което реално не се е случвало от доста години. Класиране и за полуфиналите за Купата, трябва да споменем. Това ли бе целта пред отбора и пред вас?

– Поставена конкретна цел пред отбора не е имало. Имаше една уговорка между треньори и футболисти – тя е от доста време – да се отнасяме сериозно към тренировките и мачовете най-вече и да видим какви ще са нашите възможности и тези на противниците. Вече към края на първенството може да поставим нещо по-конкретно, както беше и миналата година. Ще използвам случая да кажа, че момчетата дават всичко от себе си. Аз съм страшно благодарен, че точно тези хора са тук в „Берое“. Със сигурност сме можели да се представим и по-добре, но като отбор и всеки за себе си се стремим да дадем максималното.

– Винаги сте казвали, че ключът за успеха на Берое е колективът. Предполагам, че не сте променили мнението си. Как обаче успявате като треньор да създадете такива условия?

– Не съм го променил, а даже съм го затвърдил. Това е един от ключовете – ред и дисциплина, както в тренировките, така и в личния живот е другото важно нещо, освен колектива. Отвън може и да изглежда, че не е толкова трудно това да се постигне, но самата работа с 20-25 големи и отговорни мъже, семейни има и сред тях, не е толкова лесно. Благодарен съм, че точно тези характери са тук и ни повярваха. Това също е ключово. Те повярваха в това, което искаме от тях – става дума за отношението им на стадиона и смятам, че до голяма степен ни се доверяват. С много малки изключения това е най-важната дума – доверието.

Цялото интервю с Петър Хубчев може да прочетете в Sporta.bg

#Берое #Петър Хубчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"