Кои да се наричат реформатори е въпросът пред ДСБ и ДБГ

Кои да се наричат реформатори е въпросът пред ДСБ и ДБГ
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

По време на предизвестения разпад на Реформаторския блок  - тъй като политическите позиции са вече обявени - остава да се разреши въпросът коя формация да продължи да носи името на коалицията.

От партията на Меглена Кунева са казали пред "Дневник", че ако някой ще напуска, това трябва да са хората на Радан Кънев, защото те са решили да преминат в опозиция, а не целият Реформаторски блок.

Много предвидливо в края на миналата година зам.-председателят на ДБГ Настимир Ананиев запазил в Патентното ведомство марката "Реформаторски блок".

В ДСБ обаче смятат, че тяхната партия трябва да остане в парламентарната група, защото е създател на Реформаторския блок. Паметливи припомнят как по време на партийния конгрес през юни 2013 г. подалият оставка от лидерския пост Иван Костов посъветвал новия председател Радан Кънев да започне сформирането на десен реформаторски блок.

След няколко месеца, въпреки че Костов наричаше Кунева "последната кукувица в дясното гнездо", ДСБ и ДБГ постигнаха съгласие за създаването на коалиция, едва по-късно се присъединиха СДС, БЗНС, НПСД и "Зелените", които след това напуснаха.

#Реформаторския блок #ДСБ #ДБГ #Радан Кънев #Меглена Кунева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници