Светослав Малинов: Доверието към премиера е тежко накърнено

Светослав Малинов: Доверието към премиера е тежко накърнено
A A+ A++ A

Не снемаме доверие от определени реформи, но доверието към премиера е тежко накърнено, каза евродепутатът от ДСБ Светослав Малинов, по чиято инициатива бе форумът в Поморие, взел ключовото решение за преминаване на партията в опозиция.

Заплаха за стабилността на правителството няма, но в Реформаторския блок има една по-радикално крило, което независимо от това, че стартира в правителството, в момента не може да удържа повече, обясни Малинов. По думите му причината е "неоткровеност и зависимост на премиера". 

Малинов потвърди, че в ДСБ уважават решението на Петър Москов да остане здравен министър в кабинета на Бойко Борисов, въпреки преминаването на партията в опозиция.

"ДСБ подкрепя здравния министър Петър Москов и неговите реформи, не виждам как може да бъде подкрепен от нас вот на недоверие", отбеляза Малинов по повод намерението на левицата да атакува кабинета.

"Да се внушава, че заради ДСБ ще има предсрочни избори, е най-голямата обида, която Борисов може да си си нанесе сам", посочи евродепутатът.

"Аз лично загубих доверие в Бойко Борисов", каза Малинов.

„Никой нямаше да прости на РБ и ДСБ, ако не бяхме направили искрен опит да работим заедно с ГЕРБ и да изтласкаме тези промени, които са важни за България. Но и никой нямаше да ни прости, ако не бяхме дали знак, че това, което става, не ни харесва”, каза още евродепутатът.

 

 

 

#Светослав Малинов #ДСБ #Петър Москов #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници