Двама сирийци бяха арестувани в Женева по подозрения в тероризъм

Двама сирийци бяха арестувани в Женева по подозрения в тероризъм
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Двама души от сирийски произход бяха арестувани в Женева по подозрение, че произвеждат и транспортират експлозиви и отровен газ. Това съобщиха от швейцарската генерална прокуратура.

Двамата са заподозрени и в нарушаване на закона, който забранява на групировки като Ал Кайда и т. нар. ''Ислямска държава'', предаде Би Би Си.

Женева тази седмица е под тревога поради безпокойство от наличие на клетка на ИД в района. Тежко въоръжена охрана наблюдава сградата на ООН в Женева и от съображения за сигурност за кратко време беше затворено международното летище в петък в резултат на тревога заради терористи и издирване на заподозрени, предаде Си Ен Ен.

До действията в Женева се стигна след сигнал от американско разузнаване, според който е засечена комуникация между екстремисти, които обсъждали идеята за атака в Женева, както и Чикаго и Торонто.

Швейцарските власти издирват най-малко двама души с косвени връзки със заподозрени за терористичните атаки от 13 ноември в Париж. Шефът на женевската полиция Моника Бонфанти заяви пред RTS, че „съществува вероятност в Женева да има терористична клетка на Ислямска държава“.

Тя допълни, че силите на реда издирват заподозрените, но не каза колко хора участват в операцията. Летището беше затворено за 20 мин. Заради два подозрителни пакета. Единият се оказа забравен багаж, а вторият беше обезвреден с контролиран взрив.


#тероризъм #Швейцария #Женева #сирийци #багаж #експлозиви #сигнал #Торонто #Ал Кайда #ислямска държава

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"