Доналд Тръмп с висока подкрепа в САЩ въпреки изказването срещу мюсюлманите

Доналд Тръмп с висока подкрепа в САЩ въпреки изказването срещу мюсюлманите
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Доналд Тръмп запазва водещата си позиция в надпреварата за номинацията на Републиканската партия за Белия дом, след като призивът му за забрана мюсюлмани да влизат в САЩ беше осъден в целия свят, показва допитване на Reuters/Ipsos - първото национално проучване проведено след изказването му. 

Тръмп води преди останалите кандидати за номинацията с 35% подкрепа сред републиканските избиратели. Той е имал същите нива на подкрепа и преди изказването си за мюсюлманите, цитира агенция ''Фокус''.

Повечето поддръжници на републиканците заявяват, че не са притеснени от думите му, макар мнозина да смятат, че те могат да навредят на шансовете му да стане президент. 29% от републиканците казват, че смятат изказването му за обидно, а 64% са на обратното мнение. 

„Той казва това, което всички мислят. Аз смятам, че той има нужда някои да го успокои. Смятам, че трябва да се научи да ползва филтър“, казва 57-годишната Дона Фий от Мисури. Тя подкрепя Тръмп и е съгласна с предложението му, но смята, че неговата прямота ще му донесе негативи сред другите избиратели. 

Подчертавайки разделението сред електората по повод изказването на Доналд Тръмп, от допитването става ясно, че 72% от демократите и 47% от всички избиратели се чувстват обидени от коментара му. 

#Доналд Тръмп #мюсюлмани #демократи #републиканци #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"