Сняг прехвърча в Боровец

Сняг прехвърча в Боровец
A A+ A++ A

Сняг прехвърча в Боровец, Бистрица и Гинци тази сутрин, предава "Дарик".

За скиорите обаче е рано да подготвят екипировката. Снежната покривка все още е слаба, а оръдията за изкуствен сняг са пуснати само за  символичен старт на сезона.

По-сериозно се готвят в Банско, където на 12 декември пускат пистите. Боровец обяви, че ще изчака наличието на сняг, а подобно е и положението в Пампорово.

За старта на сезона се очаква да паднат температурите, за да може да се направи изкуствен сняг. В Боровец разполагат със 160 оръдия, с които могат да покрият заснежаването на 60% от пистите.

Туристите да се движат с повишено внимание в планините, съветват от Планинска спасителна служба. Има мъгла във високите части на планините с изключение на връх Мусала и връх Вихрен.

Облачността до 2200 метра е разкъсана.Температурите са значително по-ниски от вчера. -11 градуса е температурата на връх Ботев, -6 градуса на Мусала, -10 градуса на Черни връх.

По хижите температурите са по-високи, но отрицателни. С изключение на Стара планина, по всички планини има незначителна твърда снежна покривка.

Работят единствено лифтовите съоръжения на Банско. 

 

#сняг #Боровец #Банско

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"