Отвикват Багата от апаратно дишане

Отвикват Багата от апаратно дишане
Над 50 дни вече Багата е на апаратно дишане. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Специалистите от Централна реанимация в „Пирогов“ отвикват 25-годишния спортист Благой Иванов–Багата от изкуствената вентилация и изкуственото поддържане на бъбречната функция, съобщи проф. Милан Миланов от болничното заведение.

Популярният спортист беше приет в „Пирогов“ с тежка прободна рана в областта на гърдите, като веднага беше подложен на животоспасяваща операция.

От тогава до днес, над 50 дни, той е на апаратно дишане. На по-късен етап се наложи да му се прави всеки ден хемодиализа заради бъбречната недостатъчност, припомня БГНЕС.

ММА боецът Благой Иванов–Багата бе намушкан с нож в столично заведение рано сутринта на 26 февруари. Багата беше с прободна рана под мишницата, която стигаше до сърцето.

Инцидентът стана на столичната улица „Граф Игнатиев“ 12 в бар „Айс“. В заведението са нахлули 7-8 души с палки, разменени са били кратки реплики и след това е последвал побой, в суматохата е бил намушкан и Багата.

За нападението над Багата е задържан 23-годишният Даниел Стефанов–Дъмпела, който остана окончателно в ареста. Софийска градска прокуратура му повдигна обвинение по чл. 115 във връзка с чл. 18 от НК.

Разследващият екип е разпитал 17 души, сред които участници в свадата, очевидци и служители на нощното заведение. От извършените разпити се е установило, че най-вероятната причина за скандала и последвалото сбиване е въздействието на голямо количество алкохол, употребено от почти всички членове на двете групи.

25-годишният Благой Иванов е ММА боец, както и състезател по самбо. Багата стана популярен през 2008 година, когато победи на световното първенство по бойно самбо най-добрия тогава – руснака Фьодор Емеляненко, и спечели световната титла.

Багата започна кариера в САЩ, където подписа договор с американската компания Bellator. В ММА боевете Багата няма загуба, след като от седем мача е печелил шест, а един е завършил без победител.

#САЩ #Фьодор Емеляненко #самбо #НК #Софийска градска прокуратура #Дъмпела #Даниел Стефанов #ММА #улица „Граф Игнатиев“ #проф. Милан Миланов #Багата #Благой Иванов #Пирогов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »