Трима загинали при жестока катастрофа в Кресненското дефиле

Трима загинали при жестока катастрофа в Кресненското дефиле
Поредният смъртоносен инцидент в дефилето станал на около 4 км след началото му, в посока Кресна. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Трима младежи загинаха при жестока катастрофа на ГП Е–79 в Кресненското дефиле късно в петък вечерта.

Към 21:00 часа в петък лек автомобил БМВ с благоевградска регистрация на остър десен завой се забил странично в идващ насреща му микробус „Форд Транзит“ с монтанска регистрация, съобщи БГНЕС.

Поредният смъртоносен инцидент в дефилето станал на около 4 км след началото му, в посока Кресна. Лекият автомобил, в който освен шофьора пътували още двама, се движел от Благоевград в посока Кресна. В микробуса с монтанска регистрация пътували двама мъже и две деца, които са с адресна регистрация в Разлог.

И тримата загинали са от Благоевград, а към 7:00 часа сутринта в събота все още не се знаеше самоличността на един от младежите, пътуващ на предната седалка до шофьора.

БМВ е управлявано от 23-годишния Лъчезар М. Според водача на форда, 36-годишния Генади А., БМВ летяло срещу тях с над 120 км/ч, налетяло му странично и въпреки че натиснал спирачка, то се врязало с дясната си част в предницата на колата.

Според водача на форда и спътника му те се движели с не повече от 60 км/час, тъй като пред тях имало ТИР.

Две линейки – от Кресна и Симитли, се отзовали на сигнала за автопроизшествието, на място пристигнал и спасителен екип от РС ПБЗН – Благоевград. С флексове спасителите отрязали ламарините на БМВ-то, за да извадят пострадалите вътре.

Медиците качили в двете линейки водача и пътуващия до него, които били с едва доловима сърдечна дейност. И двамата починали минути след това от несъвместими с живота тежки комбинирани травми. На място е загинал пътуващият вдясно на задната седалка – 27-годишният Павел М.

Няколко леки и товарни автомобила са преминали покрай катастрофата, станала в дясната лента на Е–79 в посока Симитли, без да спрат и окажат помощ. Към 21:45 е пристигнала линейка и от ЦСМП – Благоевград, тъй като двете дъщери на водача на форда, които са на 3 и 4 години, са имали оплаквания.

Те са били извадени от смачкания „Форд“ и пренесени в лек автомобил, чийто водач спрял и подал сигнал в 21:00 часа на тел. 112 за автопроизшествието. След преглед двете момиченца са настанени в отделението по хирургия на МБАЛ със съмнения за комоцио, но са преживели и голям стрес.

Баща им, който е управлявал форда, е с леки наранявания, останал е при децата си. Возещият се на предната седалка на форда мъж е с контузно разкъсна рана на главата от пръсналото се предно стъкло и контузия на крака, освободен е за домашно лечение.

В събота ще бъде направена аутопсия на тримата загинали, чиито тела са в моргата на МБАЛ - Благоевград.

#Кресненското дефиле #катастрофа #БМВ #Форд #Кресна #Благоевград #Разлог #Симитли #МБАЛ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"