Румяна Бъчварова: Не се очакват още оставки, РБ трябва да предложи нов правосъден министър

Румяна Бъчварова: Не се очакват още оставки, РБ трябва да предложи нов правосъден министър
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

''Премиерът Бойко Борисов очаква предложение от Реформаторския блок за нов министър на правосъдието,'' заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в парламентa, предаде БГНЕС.

Бъчварова подчерта, че не се очакват оставки на други министри към момента. Тя дойде в сградата на НС след приемането на промените в конституцията на второ четене, за да се срещне с депутати от РБ.

„Не става въпрос за личен избор, а за кандидатура, която да продължи промените”, коментира още тя като увери, че имена не са обсъждани, но направи уговорката че и ГЕРБ могат да предложат кандидат.

„Основната ни задача е да бъде намерен нов министър на правосъдието и моето посещение тук бе да информирам коалиционните партньори, че премиерът се видя с Христо Иванов. На срещата бяха отчетени направените досега неща”, каза Бъчварова.

„Очерта се основната причина за несъгласието на Христо Иванов – разпределението на квотите във ВСС. И Борисов, и Христо Иванов говориха, че тази реформа трябва да продължи и да бъде доразвита в Закона за съдебната власт”, заяви Бъчварова.



#РБ #Румяна Бъчварова #оставка #Христо Иванов #Бойко Борисов #ВСС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »