Лиляна Павлова: Който не желае, да не си купува винетки и да не ползва пътищата

Лиляна Павлова: Който не желае, да не си купува винетки и да не ползва пътищата
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

''Протестите срещу повишението на цената на винетките не са масови, а сред гражданите имало и регулярно протестиращи,'' каза регионалният министър Лиляна Павлова след заседанието на Министерски съвет, предаде БГНЕС.

На въпрос дали тя има притеснения около масовите протести срещу цените на винетките, както и че самата тя увери през май, че няма да има увеличение на цените, Павлова отвърна риторично:

„Ако дефинираме масовост, може би ще мога да отговоря. Не мога да кажа за масовост. Да, има разбира се протестиращи, деля ги на две групи. Хора, които е справедливо, нормално да протестират. При всяко едно повишение на цена има несъгласие, така че приемам тяхното мнение и позиция. Има и такива, които са регулярно протестиращи по всякакви теми”, убедена е Павлова.

„Ние не можем и не трябва да ограничаваме всеки, който протестира. Решението е взето и влиза в сила на 10 декември, а на 15 декември се очаква да започне разпространението на новите винетни стикери”, каза регионалният министър.

„По желание е, който желае може да си закупи от новите стикери, който не желае, може да не си закупи и да не ползва пътищата. Това е правото на всеки, не е задължителен данък, такса, а е доброволна”, категорична бе Лиляна Павлова.

Тя поясни, че годишната винетка за 2015 г. ще важи до януари 2016 г. така, че по нейни думи, който има желание тогава може да си закупи, който няма-може да не си.

Освен това до края на декември тази година могат да се купят винетки по старите цени. Регионалният министър добави, че новите винетни стикери ще бъдат представени в понеделник в сградата на АПИ.


#Лиляна Павлова #винетки #винетни стикери #АПИ #такса #пътища #протести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"