За какво всъщност ще са предназначени луксозните джипове в горските стопанства?

За какво всъщност ще са предназначени луксозните джипове в горските стопанства?
Снимка: vbox.com
A A+ A++ A

''Обясненията относно купуването на луксозни джипове за горските стопанства са смешни.''

Това коментира тази сутрин за Нова ТВ независимият депутат Георги Кадиев по повод разкритията, че четири от шестте държавни горски предприятия са направили обществени поръчки за луксозни джипове, за около 200 хил. лв. всеки.

Земеделският министър Десислава Танева отказа да ги спре, като обясни, че джиповете са предназначени за скъп ловен туризъм. От своя страна шефът на Южноцентрално държавно предприятие Ботьо Арабаджиев заяви, че колите пък са за "централното управление".

"Казват, че щяло да има монитори на задната седалка, за да може да се пращат имейли. Всички знаем защо са тези монитори – да може като ходят на море, децата да гледат филмчета", коментира Кадиев.

Той уточни, че по три от четирите обществени поръчки вече има резултат, като спечелилата фирма е една и съща. Тя е и официалният дистрибутор на "Тойота" за град Сливен.

В решението на комисията при избора на фирма обаче не пише марката на автомобила, а само цената му.

В телефонна връзка със студиото Георги Костов, зам.-министър на земеделието и храните, подчерта, че джиповете са предназначени за богати клиенти.

"Когато скъпи туристи идват на организиран ловен туризъм, не можеш да ги вземеш от летището, където те са пристигнали с личния си самолет, с някоя стара "Нива" или раздрънкан джип", заяви той.

По думите му само за тази година от скъпи ловци в хазната на Югозападно предприятие са влезли 1 млн. лева.

#Георги Кадиев #Ботьо Арабаджиев #Сливен #туризъм #Георги Костов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »