Литекс шамароса жестоко Левски за Купата

Литекс шамароса жестоко Левски за Купата
Официален сайт на Левски
A A+ A++ A

Литекс постигна гръмка победа с 3:0 и разпиля Левски с човек по-малко след продължения в най-интригуващия четвъртфинален сблъсък от турнира за Купата на България. Главният съдия Таско Тасков направи по една сериозна грешка в ущърб на двата отбора в редовното време – през първата част отмени гол на Владимир Гаджев заради несъществуваща засада, а след почивката не даде дузпа за Литекс за нарушение срещу Данило Асприя.

Вижте подробности за Литекс - Левски в Sporta.bg.

В 64-ата минута Елтон бе изгонен с червен картон за нарушение срещу откъсващия се сам срещу вратаря Мигел Бедоя. Левски направи повече пропуски в редовното време и може да съжалява за липсата на точност в ударите си, защото във всички ситуации вратарят Винисиус Баривиера не трябваше да се намесва.

В 100-ата минута Асприя асистира за първия гол на Арсенио Нунеш, който с великолепен шут от десетина метра разстреля Боян Йоргачевич за 1:0. Кирил Десподов се разписа на два пъти в 109-ата и 112-ата минута след бързи контраатаки, отново вдъхновени от Асприя, за да може Литекс да се похвали с една от най-впечатляващите победи изобщо в историята си.

И от седмия път Левски не можа да елиминира Литекс като гост в турнира за Купата на България в един-единствен мач, като „оранжевите“ са първият полуфиналист в надпреварата.

 

#Литекс #Левски #А група

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници