Доналд Тръмп призова в САЩ да не се допускат мюсюлмани

Доналд Тръмп призова в САЩ да не се допускат мюсюлмани
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Републиканецът милиардер Доналд Тръмп, който се стреми към президентския пост, призова да се спре достъпа на мюсюлмани до САЩ.

"Доналд Тръмп призовава пълно и тотално спиране на влизането на мюсюлмани в САЩ докато "избраниците на нашия народ разберат какво става", пише екипът на предизборната му кампания.

Текстът е озаглавен "Комюнике на Доналд Тръмп за възпрепятстване на мюсюлманската имиграция''. От това предложение не става ясно дали в категорията мюсюлмани се включват и американските мюсюлмани.

Позвавайки се на сондаж, осъществен сред мюсюлманите, живеещи в САЩ, Тръмп твърди, че мнозина мюсюлмани таят омраза срещу американците.

"Откъде идва тази омраза и защо, ние трябва да установим. Докато успеем да определим и разберем този проблем и опасната заплаха, която той представлява, нашата страна не трябва да е жертва на ужасяващи атаки от страна на хора, които вярват само в джихада и не уважават човешкия живот", заявява Тръмп.

И в момента, милиардерът е фаворит на почти една трета от републиканците за първичните избори, които започват през февруари.

Въпреки относително широката подкрепа, изявленията на Тръмп нерядко предизвикват вълна от негодувание в социалните мрежи".

Демократът Мартин О'Мали, бивш губернатор на Мериленд, например го нарича "фашист демагог".


#Доналд Тръмп #мюсюлмани #републиканци #избори #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници