Служител на ЕК се хвърли от прозореца заради провалено повишение

Служител на ЕК се хвърли от прозореца заради провалено повишение
A A+ A++ A

Служител на Европейската комисия се самоуби на работното си място в Брюксел в петък, съобщи изданието “Ню Юръп”. Информацията бе потвърдена на пресконференция от говорител на комисията, но той отказа всякакъв коментар по случая.

Дългогодишният юрист на комисията Гонтие Пиеран, описван от колегите му като брилянтен служител, скочил от прозореца на кабинета си на втория етаж на една от сградите на комисията и починал на място.

Пиеран работел от 20 години за ЕК и очаквал повишение от зам.-шеф в шеф на отдел. Вместо това обаче бил понижен до обикновен служител в и преместен  в отдел “Космос” на главна дирекция “Развитие”, където трябвало да отговаря за изстрелването на сателитите от системата “Галилео”.

Според “Ню Юръп” Пиеран се противопоставил на политически компромиси, за които оказвала натиск “голяма държава от ЕС" в законодателство, свързано с въпроса за концесиите на магистралите. 

Пиеран се заключил в стаята си около 11 часа преди обяд, малко преди да отидат с шефката си на среща. После отворил прозореца и скочил. 

След трагичния инцидент цялата Еврокомисия била мобилизирана. Комисарката за развитието Елжбиета Биенковска не била там, но непрекъснато пращала есемеси. На място в сградата “Брейдел” обаче веднага пристигнала зам.-председателката на Еврокомисията Кристалина Георгиева, която поела контрола върху ситуацията и започнала да успокоява хората.

#Брюксел #Кристалина Георгиева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"