Бойко Борисов: Да си вършим работата без много да подскачаме

Бойко Борисов: Да си вършим работата без много да подскачаме
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

''Руските туристи догодина ще се върнат, така го усещам,'' каза министър-председателят Бойко Борисов тази сутрин, предаде БГНЕС.

Премиерът участва в дискусията „Европейска България – стабилност и растеж”, организирана от вестник „Стандарт” и КРИБ.

''Убеден съм, че това, което е разказал Дейвид Камерън на колегите в Европа, а и това, което ще каже по-късно през декември, се чува доста по-силно отколкото, ако ние го кажем,'' коментира Борисов.

В края на миналата седмица британският премиер бе два дни в нашата страна и заедно с Борисов обходиха браздата при границата с Турция.

Премиерът коментира темата за кохезионните фондове, откъдето трябва да дойдат парите за справяне с бежанската криза.

''Много усилия и труд ни струваше да убедим колегите, че това не е правилно. Още повече, че всичките ни проекти са свързани с т.нар. структурно присъединяване,'' заяви Борисов, който за пореден път повтори несъгласието си парите за бежанци да идват от тези фондове.

''Комините няма значение дали са в България, в Китай или в Германия – озоновата дупка е една. Виждате какви катаклизми по света се случват, а когато се случи в София, веднага излизат и казват „отводнителните съоръжения не били добри”. Сутринта гледах Англия – там и стадионите са им наводнени. Когато паднат 50 – 60 литра няма система, която да може да го отводни. Това се случва все по-често и все по-масово, трябва защитните ни механизми да са много по-силни,'' убеден е Борисов.

''Убеден съм, че повече пари ще съберем следващата година от тази,'' каза още Борисов по отношение на бюджета и добави, че вече му е докладвано, че НЕК излиза месечно на печалба. ''Малко внимание се обръща на енергийната ефективност, милиарди левове се дадоха по тези програми. Понеже е хубаво, не се отразява много.''

''Много е важно да не надскачаме егото си, да не си поставяме ултиматуми и да не се плашим всеки ден, защото в нашите региони много бързо се развиват процесите и стават неуправляеми,'' каза още Бойко Борисов. ''Търпеливо, равномерно, без много да подскачаме, сме си свършили работата. Повече търпение, повече толерантност. В тоя размирен свят, в една нестабилност, предизвикана в България – дали от мен, дали от синдикатите, дали от колегите, допусне ли се, този, който я предизвика ще носи отговорност,'' каза още министър-председателят


#Бойко Борисов #Дейвид Камерън #граница #ЕС #мигранти #бежанци #Германия #напрежение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"