Синоптиците предупреждават за опасни мъгли

Синоптиците предупреждават за опасни мъгли
A A+ A++ A

Жълт код за мъгла е обявен в 22 области за 6 декември. На Никулден според синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН хората трябва да бъдат внимателни, особено шофьорите.

Областите, за които важи жълтият код са: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Хасково, Пловдив, Кърджали, Пазарджик, София, София-област, Благоевград, Кюстендил и Перник.

Жълтият код предупреждава  за големи участъци с мъгла, на места гъста. Може да се затруднят дейностите на открито и да се очаква затваряне на летища или забавяне на полетите, трудни условия за шофиране и удължаване на времето за пътуване.

Минималните температури сутринта ще са между минус 1 и 4 градуса, максималните - между 7 и 12 градуса, в районите с трайна мъгла и по-ниски.

Атмосферното налягане съвсем слабо ще се понижи, оставайки значително по-високо от средното за месеца.

Над планините ще преобладава слънчево време

На места в сутрешните часове в по-ниските части ще е мъгливо. Вятърът ще е слаб до умерен от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12 градуса, на 2000 метра - около 5 градуса.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. На места в сутрешните часове ще е с ниска облачност или мъгла. Вятърът ще е слаб от запад-югозапад. Максималните температури ще са между 10 и 12 градуса, колкото е приблизително и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще 1-2 бала.

#мъгла #жълт код

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници