Съдят задържаните за трафик на бежанци в Пловдив

Съдят задържаните за трафик на бежанци в Пловдив
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Фалшиви английски, финландски и български паспорти са се изготвяли с участието на лицата, задържани на 3 декември в Пловдив при акция на ДАНС и МВР, стана ясно днес.

Районна прокуратура- Пловдив образува досъдебно производство за изготвяне на неистински паспорти след сигнал, че в района на ГКПП Капитан Андреево е бил направен опит да се изнесат в Турция материали, послужили за съставянето на фалшивите паспорти, предаде БГНЕС.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура, днес бе удължен със 72 часа арестът на една от задържаните- 52 год. жена с инициали Л.Б.

За нея прокуратурата ще иска постоянно задържане под стража. По време на специализираната акция на 3 декември т.г. са извършени четири претърсвания и изземвания на различни адреси в Пловдив- жилища и незаконна постройка, от които са иззети седем български паспорта, снимки на лица, компактдискове, парични суми в лева и евро, лаптоп, мобилни телефони, таблети и газов пистолет.

Съпругът на задържаната жена също е арестуван, третият задържан е 65 годишен мъж от Пловдив. Акцията имаше за цел да осуети действията на група за незаконен трафик на бежанци. 

#Пловдив #задържани #бежанци #съд #Капитан Андреево

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници