Дейвид Камерън отпътува с благословията на Св.Николай Чудотворец

Дейвид Камерън отпътува с благословията на Св.Николай Чудотворец
A A+ A++ A

Кметът на Бургас Димитър Николов подари на гостуващия у нас британски премиер Дейвид Камерън икона на Св. Николай Чудотворец, закрилник на Бургас. Градоначалникът разказал, че след два дни е празникът на града, с който започват Коледните празници.

Кметът Николов посрещна британския и българския премиер на летището в Бургас при засилени мерки за сигурност. Медиите не бяха допуснати до тази последна част от посещението на Дейвид Камерън.



"Успех на града" - е пожелал гостът при посрещането му на пистата на бургаското летище, цитиран от местните медии.

Британският министър-председател, придружен от българския премиер Бойко Борисов, направи днес обиколка в региона. Двамата бяха посрещнати с почести на бургаското летище.



След размяна на приветствия с представителите на местната власт, премиерите отлетяха с хеликоптери към българо-турската граница.

Според информация от придружаващите ги, Борисов и Камерън са кацнали до граничния пункт в Лесово, след което са посетили граничната зона. По-късно отново с вертолети са стигнали до граничния център в Елхово.

Преди 12 ч. хеликоптерите се върнаха на летище Бургас и оттам  самолетът на британския премиер отлетя за родината му, а самолетът с българския премиер Бойко Борисов се завърна в София.

#Дейвид Камерън #Бойко Борисов #Димитър Николов #Св. Николай Чудотворец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »