Разрешават онлайн застраховане, с което "Гражданска отговорност" ще поевтинее

Разрешават онлайн застраховане, с което "Гражданска отговорност" ще поевтинее
A A+ A++ A

Забраната за онлайн застраховането ще бъде премахната и така "Гражданска отговорност" ще поевтинее с 20 до 40 лв., обяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев пред БНТ.

Между двете четения на Закона за застраховането да бъдат направени промени, които да позволят застраховки да се правят и онлайн, увери депутатът. В момента законът се разглежда на второ четене от икономическа комисия

„Една от най-съществените промени, която вчера направихме е да подкрепим отпадането на тази забрана за онлайн застраховането, защото според мен това е основният интерес на потребителите в този кодекс за застраховане. Причината е, че ако позволим онлайн застраховането, това означава, че тази застраховка ще бъде по-евтина”, разясни Делян Добрев.

По думите му предложението е добро от една страна заради конкуренцията между различните застрахователи и публичността на техните оферти, от друга страна поради факта, че ще отпаднат застрахователните брокери.

Когато се сключва застраховка онлайн с кредитна или дебитна карта, няма нужда да се наема застрахователен брокер, който да търси клиенти и съответно да получава отстъпка за това, че е намерил определени клиенти.

"Тези отстъпки никак не са малки. Те варират между 15-20%, 30-40%, в случаите с автокаско. Бихме могли спокойно да кажем, че от една застраховка „Гражданска отговорност”, която за следващата година вероятно ще струва между 150-200 лв. за различните видове автомобили и различните застрахователи, онлайн застраховката ще спести между 20 и 40 лева", посочи Добрев.

 

#онлайн #"Гражданска отговорност" #Делян Добрев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"