Представители на ЕК по правосъдие и вътрешен ред пристигат в София

Представители на ЕК по правосъдие и вътрешен ред пристигат в София
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

На работно посещение в София пристига експертна мисия на Европейската комисия, предаде БГНЕС.

Еврочиновниците идват по повод очаквания през януари 2016 г. пореден доклад на ЕК по Механизма за сътрудничество и оценка.

Служителите на Брюксел ще проведат срещи с представители на изпълнителната, законодателната и съдебната власти. Визитата на експертите се провежда дни преди Народното събрание да обсъди на второ четене промените на Конституцията.

Амбициите на управляващата коалиция, заедно с подкрепата на ДПС и “Атака”, да успеят да осъществяват окончателното изменение на основния закон в средата на месец януари, дни преди ЕК да оповести доклада си по напредъка на България и Румъния в областта на правосъдието и вътрешните работи.

Въпреки това очакванията са за пореден път докладът за България да бъде негативен и да отчете липсата на напредък на съдебната реформа. Посещението на делегацията става и броени дни след като на два пъти Европейската комисия опроверга твърденията, че от името на Брюксел са отправяни призиви за временното оттегляне на главния прокурор заради изтичането на записите по т.нар. “Яневагейт”. Прокуратурата започна проверка на съдържанието на записите.


#мисия #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"