Жената, прегазила Валя, ще лежи година в затвора

Жената, прегазила Валя, ще лежи година в затвора
През месец юли 2011 година в цялата страна започна доброволната и благотворителна инициативата „Пътека от рози срещу войната по пътищата". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Апелативният съд в Бургас потвърди присъдата на Надя Иванова, която прегази 12-годишната Валя на пешеходна пътека в средата на юни миналата година.

Наложеното на жената наказание е една година и два месеца „лишаване от свобода“, като делото се разгледа при съкратено следствие, а подсъдимата призна всички факти по повдигнатото обвинение, предаде bTV.

Делото пред втората инстанция е образувано по жалба на Надя Иванова, шофирала автомобила, причинил катастрофата. Жалба, но за искане на по-висока присъда, поискаха и родителите на загиналата Валя - Мария и Валентин Димитрови.

На 17 юни 2011 година Надя Иванова кара с превишена скорост и блъска 12-годишното момиче на пешеходна пътека в Бургас. Валя умира на място.

По-рано обвиняемата поиска условна присъда и публично се разкая за случилото се. Тя дори се оплака пред медиите от получавани по интернет заплахи за посегателство срещу сина й.

През месец юли 2011 година в цялата страна започна доброволната и благотворителна инициативата „Пътека от рози срещу войната по пътищата".

Инициативата бе посветена и на Валя, както и на всички жертви на войната по пътищата.

#Бургас #Надя Иванова #Валя #пешеходна пътека #условна присъда #съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"