VIVACOM с 28% ръст при потребителите на мобилни услуги за тримесечието

VIVACOM с 28% ръст при потребителите на мобилни услуги за тримесечието
A A+ A++ A

Според консолидирания отчет на VIVACOM за първото тримесечие на 2012 г., телекомът отчита над 15% увеличение в приходите от мобилни услуги до 94,2 млн. лв. спрямо същия период на 2011 г. Ръстът в този сегмент вече компенсира изцяло спада във фиксирания бизнес, който за първите три месеца на настоящата година отчита 5,6% намаление до 124,5 млн. лв.

Значителният ръст на приходите от мобилни услуги и стабилизирането на интереса към фиксирания бизнес на компанията са довели до увеличение в общите приходи на VIVACOM, които за първите три месеца на годината са нараснали с 2,3% до 218,7 млн. лв. в сравнение със същия период на 2011 г. Печалбата за първите три месеца на 2012 г. остава стабилна и възлиза на 10,25 млн. лв.

VIVACOM продължава да се нарежда на второ място сред телеком компаниите у нас по общи приходи и клиенти с над 4 млн. абонати, от които близо 2,3 млн. са потребители на мобилни услуги. Мобилните абонати остават със стабилен ръст от 28% на годишна база, като най-сериозно е увеличението на потребителите на мобилния трафик на данни, които за първите три месеца на 2012 г. са нараснали с повече от 230% спрямо първото тримесечие на миналата година.

С над 144% са се увеличили и ТВ абонатите на компанията, която остава вторият най-голям доставчик на сателитна телевизия у нас и третият по абонати доставчик на ТВ услуга в цялата страна. Финансовото положение на VIVACOM остава стабилно, с наличност по банкови сметки и краткосрочни банкови депозити в размер на 151,6 млн. лв. в края на първото тримесечие на годината.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници