Менда Стоянова: Изпълнихме ангажимента си към полицейските искания

Менда Стоянова: Изпълнихме ангажимента си към полицейските искания
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

''Синдикалната организация на МВР присъства на заседанието на бюджетната комисия и се увери, че изпълнихме ангажимента си да оттеглим текстовете, орязващи техни социални права.''

Това заяви пред БНТ председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова.

''Вчера на заседанието на комисията, на което се обсъждаше бюджетът за 2016 г. на второ четене, от полицейския синдикат присъстваха. Виждам, че полицейските синдикати също са узрели, че трябва да има реформи. Има дейности, които наистина не са присъщи и трябва да се реформира. Когато говорим за реформа в МВР не говорим за орязване на бюджета. Но този бюджет, който имат, трябва да бъде използван за оперативна дейност. Тези, които са на обект да бъдат осигурени.

Най-много пари бюджетът предвижда за сектора сигурност – над 350 млн. лв. На второ място е образованието – където бюджетът е над 150 млн. лв. Повече пари ще има за здравеопазване и социални дейности. Има сериозно увеличение на социалното подпомагане. Увеличен е бюджетът на социалното министерство, като с 20 млн. лв. са увеличени парите за инвалиди, каза председателят на бюджетната комисия. Фискалният съвет, който в момента се структурира, ще има основна задача да изготвя анализи. Когато се налага те ще могат да използват експерти от МФ. Целта е да посочват тенденциите. Този съвет ще бъде коректив и на финансовото министерство, и на бюджетната комисия,'' обясни Стоянова.


#синдикати #МВР #Менда Стоянова #бюджет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"